top of page

Geschiedenis

Onafhankelijk Damesdispuut Medusa is op 27 februari 1996 opgericht door 6 enthousiaste meiden. De naam Medusa betekent van origine soevereine vrouwelijke wijsheid. Als oerbeeld symboliseert zij vrouwelijk mysteries en de onzichtbare en actieve energie. Zij staat beter bekend als de vrouw met de slangenharen en een verstenende blik. De slang staat voor de cyclussen van het leven, de dood en de wedergeboorte en de verschillende seizoenen. Dit dier symboliseert de onsterfelijkheid omdat ze eeuwig van huid verwisselt.

 

Ook O.D.D. Medusa bevat met haar studentes veel wijsheid en vrouwelijke mysteries en blijft door het verwerven van nieuwe leden onsterfelijk.Naast het feit dat we ons altijd inzetten om de kwaliteiten binnen het dispuut te waarborgen en energiek en levendig te blijven, vinden wij de relatie met de buitenwereld ook belangrijk. Dat was voor ons in 1999 al de reden om aspirantentijd te lopen bij de Maastrichtse Disputen Federatie. Alhoewel deze Federatie binnen Onafhankelijk Maastricht niet meer bestaat, zetten wij ons nog steeds in voor het OM en hechten wij veel waarde aan het creëren, onderhouden en versterken van onze relaties met andere disputen.​

 

In Studentencafé De Boschpoort zijn wij wekelijks te vinden, deze kroeg is sinds de opening in 2010 onze stamkroeg. 

 

Wij blijven ook in contact met onze oud-leden. Niet alleen verrassen ze ons soms met een bezoekje in de kroeg, ook treffen we elkaar regelmatig met activiteiten, zoals het nieuwjaarsdiner en het ULV. De oud-leden van Medusa hebben ook hun eigen vereniging en spreken regelmatig af. Na je studietijd hoef je het dus niet alleen te doen met zoete, nostalgische herinneringen; een Medusiaan blijf je immers altijd!

bottom of page